Grote Steenweg 12, 2440 Geel // +(32) 0474 69 93 76 // info@wolfwear.be

Hitte- en vlambeschermende kleding van ProtecWork

Deze beschermende kleding is ontstaan door nauwe samenwerking met professionals.

Deze beschermende kleding is speciaal ontwikkeld met het oog op de professionals die in gevaarlijke werkomgevingen werken. Door de waardevolle ervaring en expertise van deze professionals in de energie- en spoorwegsector hebben we innovatieve functies kunnen ontwikkelen die de veiligheid en het comfort van onze klanten maximaliseren. Onze beschermende kleding beschikt over unieke kenmerken zoals symmetrische beenzakken en met Du-Pont™ Kevlar®-versterkte zakken, die gebaseerd zijn op de input van deze professionals. Hun nauwe samenwerking heeft geleid tot de ontwikkeling van hoogwaardige beschermende kleding die beter presteert in de echte omstandigheden waarvoor ze zijn ontworpen. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat onze beschermende kleding voldoet aan de behoeften en eisen van de professionals die dagelijks in gevaarlijke omgevingen werken.

De productie van deze producten zijn op maat in Europa, wat betekent dat we volledige controle hebben over het hele proces, vanaf het ontwerp tot de levering aan onze klanten. Als eigenaar van onze fabriek hebben we de flexibiliteit om producten te leveren die zijn aangepast aan jouw specifieke maten en behoeften. Hierdoor kunnen we de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid garanderen.

Beschermende kleding versus werkkleding – een kwestie van leven en dood

Er bestaat een duidelijk onderscheid tussen werkkleding en beschermende kleding. Werkkleding biedt handige functionaliteiten voor gereedschap en bescherming tegen weersomstandigheden, zodat jou

w werkdag comfortabeler en productiever wordt. Aan de andere kant is beschermende kleding speciaal ontworpen om de drager te beschermen tegen ernstige risico's zoals hitte, vlammen, elektrische bogen en gevaarlijke chemicaliën, of om het product te beschermen tegen de drager (tegen stof, vuil of elektrostatische lading). In gevaarlijke werkomgevingen kan beschermende kleding een kwestie van leven en dood zijn.

Risico's begrijpen
Welke bescherming heb ik nodig?

Om de benodigde bescherming te bepalen, is het belangrijk om de bijbehorende risico's te kennen. Dit kan het beste worden gedaan door het uitvoeren van risicoanalyses. Met deze analyses worden de risico's van een specifieke werkomgeving geïnventariseerd, beoordeeld en gedocumenteerd. In werkomgevingen waar al systematisch onderzoek is gedaan naar de risico's, is het essentieel om het risiconiveau te kennen voordat je een specifiek risicogebied betreedt en om passende kleding te dragen. Beschermende kleding, die vaak wordt aangeduid als persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), kan één of meerdere CE-labels (Europese conformiteit) hebben. Dit betekent dat het kledingstuk voldoet aan verschillende regelgevingen, standaarden en normen. In sommige werkomstandigheden kan beschermende kleding voor de drager het verschil maken tussen leven en dood.

Mijn beschermingsniveau vinden

Allereerst moet je kiezen voor kleding met de juiste CE-markering voor de specifieke risico-omgeving. CE-gemarkeerde beschermende kleding biedt verschillende soorten bescherming, zoals tegen hitte, vuur en chemicaliën, naast kenmerken zoals hoge zichtbaarheid en antistatische eigenschappen. Maar bij het werken in omgevingen met kans op elektrische vlambogen moet je er ook voor zorgen dat jouw kleding een beschermingsniveau biedt dat overeenkomt met het risiconiveau van de werkomgeving. Je doet dit door het totale aantal calorieën van alle lagen van jouw outfit bij elkaar op te tellen. Denk er aan dat hoog-risico omgevingen vereisen dat ALLE kledingstukken die je draagt, inclusief ondergoed en basislagen, bescherming bieden tegen hitte en vuur.

Welke risico's kan ik verwachten?

Wanneer je werkt in omgevingen met een hoog risiconiveau, is het duidelijk dat er hoge risico's aanwezig zijn. Bijvoorbeeld, elektrische storingen kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, zoals vlambogen, die ernstige verwondingen en schade kunnen veroorzaken. De gevolgen van deze risico's kunnen onder meer thermisch letsel, ernstige brandwonden, elektrische schokken, lawaai, UV-emissies, druk en scherven omvatten, evenals toxische blootstelling en de impact van fysieke en mentale trauma's.

Hoe kan ik mijn bescherming verbeteren?

Een effectieve manier om jouw beschermingsniveau te verhogen, is door het dragen van kleding in lagen. Het is van belang dat alle kledingstukken gecertificeerd en brandvertragend zijn. Het belangrijkste voordeel van het dragen van lagen is dat de lucht tussen de verschillende kledingstukken zorgt voor extra bescherming.

Er is geen standaard waardering voor de extra bescherming die de lucht tussen de lagen biedt. Er zijn echter verschillende tests uitgevoerd die aantonen dat de lucht tussen de lagen de bescherming met meer dan 5 cal/cm2 kan verhogen. De mate van extra bescherming hangt af van verschillende factoren, zoals de structuur, dikte en constructie van het materiaal. Voor een nauwkeurige beoordeling moet er een gecombineerde test worden uitgevoerd voor elke laag. Wat wel zeker is, is dat het dragen van meerdere lagen de bescherming verbetert en de kans op brandwonden verkleint in het geval van een ongeval. Daarom is het verstandig om de lucht tussen elke laag te beschouwen als een extra beschermlaag.

×

BLIJF UP TO DATE

Schrijf in op onze nieuwsbrief om up-to-date te blijven over nieuwe producten, promoties, enz...